Ervaringen

Volwassenen

Sinds vele jaren heb ik in meer of mindere mate last van vermoeidheid. Daarbij gepaard gaat hoofdpijn, nekpijn, gestrest. Tevens heb ik last van rsi, vaginale schimmelinfectie, moeilijke stoelgang, spierpijn in de benen, knobbels onderkant voet.

Van de huisarts kreeg ik de diagnose burnout. Ik kreeg psychotherapie . Helaas had de therapeut maar 1 keer in de 2/3 weken tijd. Ik baalde enorm want dan kom ik niet snel van mijn burnout af.

Ik had het artikel in de krant van de Body Stress Release van Anika Meijer gelezen. Ik dacht bij mezelf: dat ik precies waar ik last van heb. Anika had zelf ook een burnout gehad. Het leek te mooi om waar te zijn! Maar omdat het niet opschoot met mijn therapeut dacht ik: ik probeer het gewoon, baat het niet ….

Bij het intake-gesprek kreeg ik meteen al een goed gevoel bij Anika. Je voelt je op je gemak bij haar. Ze heeft zeer veel empathie voor je en begrijpt je enorm goed (iets wat ik niet van mijn therapeut kan zeggen). Meteen na de eerste release voelde ik me een stuk beter. Ongelofelijk! Een aantal klachten met name de vermoeidheid, het zware gevoel en mijn hoofd en nek en mijn schimmelinfectie waren al een stuk afgenomen. Zo enorm fijn. Na drie releases zijn veel van mijn klachten bijna of geheel weg. Ik ga het nu langzaam afbouwen.

Ik zie de toekomst weer zonnig tegemoet met dank aan Anika!

Vrouw, 49 jaar.

In de eerste instantie stond ik vrij sceptisch tegenover BSR, ik had veel rugklachten en al veel therapieën geprobeerd.Als gevolg van de rugklachten kreeg ik ook nek-en schouderklachten wat ook weer doorzette naar mijn arm.
Hierdoor werd na inspanning het schrijven moeilijk.
Na de release werd het schrijven gemakkelijker, omdat mijn spieren meteen meer ontspannen waren.
In de eerste instantie kreeg ik uitslag op mijn rug/gezicht, maar dit bleek normaal en dit trok zeer snel weg, waarna de huid zelfs rustiger werd dan voor de release.
Helaas kan ik ivm mijn werk niet regelmatig naar Anika voor een release, maar waar ik kan promoot ik het, want heb et echt baat bij.
Voor mij geldt: Anika = body stress release en op het moment dat ze het gesprek met me aanging voor de release wat betreft klachten, operaties in het verleden, etc. straalde ze echt een vertrouwen uit en durfde ik alles te zeggen.
Komt nog bij dat ik astma heb en daar last van kreeg, dit had niks met release te maken en gebeurt soms gewoon, ze had enkele punten op de borst/hals en dit werkte meteen om mijn ademhaling rustig te maken.
Ongelooflijk hoezeer ik ermee gebaat ben.

Man, 35 jaar

Na 10 jaar pijn in mijn rug (spondylolisthesis, verschoven ruggenwervel), met uitstraling naar de benen en billen en heel wat bezoeken naar de fysiotherapeut, manueeltherapeut en het ziekenhuis werd mijn pijn alleen maar erger, de enige optie is het operatief vastzetten van mijn rug. Ook ik stond erg sceptische tegenover de Body Stress Release. Maar na 6 sessies kon ik duidelijk verschil merken. Ik heb bijna geen uitstraling meer in mijn benen en billen en zelfs tijdens mijn menstruatie periode heb ik weinig pijn. Het slapen gaat zelfs weer goed. Ik ben daarom ook heel erg blij! Door Anika heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn eigen lichaam en een hele boel plezier en positiviteit!
Iets fijners kan ik me niet wensen. Dankjewel Anika 🙂
Vrouw, 29
 
Ik heb al jaren last van migraine aanvallen en kon daar redelijk mee om gaan totdat ik  een flinke migrane aura kreeg en 4 dagen hiervoor in ziekenhuis moest liggen.
 
Zelf heb ik ook al 18 jr rugklachten en werd bij de rugpoli daarvoor behandeld. Sinds ik bij Anika ben zijn die rugklachten ook bijna weg.
 
Na ziekenhuisopname ben  ik in aanraking gekomen met BSR.
Eerst was ik er best huiverig voor, omdat je niet weet wat er gaat gebeuren met je lichaam en geest.
Het  intake gesprek  gaf al meteen vertrouwen en ik voelde me al  meteen op mijn gemak.
Wat er precies gebeurde met mijn lichaam en geest na de 1e release kan ik niet verklaren….maar het hielp wel.
Mijn lichaam reageerde zeer heftig  en er kwamen flinke huilbuien.
Anika vertelde dat dit kan gebeuren omdat er waarschijnlijk ook emotionele blokkades van vroeger niet goed verwerkt zijn.
Tevens  merkte ik dat ik heel moe werd en graag slapen wilde. Het gaf me wel innerlijke rust.
Na enkele realeses  begon mijn lichaam en geest rustiger te worden.
 
Ik ben er nog niet , maar samen met BSR en met Anika heb ik weer vertrouwen in mezelf en de toekomst.
 
BSR is echt aan te bevelen
Vrouw  50
***
 

Na een halfjaar revalidatie voor gespannen spieren ging het al weer redelijk goed alleen ik voelde mij nog steeds niet lekker in mijn vel. Via het internet las ik veel over BSR, dus ik heb een afspraak bij Anika gemaakt. Als ik eerlijk moet zijn wist ik niet zeker of ik het wel moest doen, omdat ik dacht dat het niet ging helpen. Daarom twijfelde ik erg veel, maar ik ben erg blij dat ik toch ben gegaan.
Nu 9 behandelingen verder kan ik eigelijk zeggen dat ik me weer mijzelf voel. Ik ben bijvoorbeeld weer begonnen met sporten en auto rijden. Ik heb weer zin om alles te doen, omdat mijn klachten zo erg verminderd zijn door BSR. Belangrijk is dat je de behandelingen vol houd, want het kost tijd om de stress uit je lichaam te krijgen.
Voor mij persoonlijk heeft BSR bij Anika heel erg veel betekend. Als je twijfelt om naar BSR te gaan zou ik het zeker aanraden. Het mooie van BSR is dat het direct effect heeft.

Vrouw, 20 jaar

Kinderen

Via mijn buurvrouw kwam ik in aanraking met BSR. Ons zoontje (Thomas) van 5 maanden heeft toen hij 3 weken oud was in het ziekenhuis gelegen vanwege een virusinfectie.

Na die tijd was hij erg onrustig. Hij sliep slecht en overstrekte zich veel. Hij was heel erg druk in zijn bewegingen. Omdat hij de 3 maanden van darmkrampjes al gepasseerd was, mag je toch verwachten dat dat een keer over is. Het mooie van BSR vind ik dat er gekeken wordt naar de oorzaak en dat daar de problemen worden weggenomen.

Het allereerst wat me opviel bij de praktijk van Anika was de hartelijkheid waarmee we ontvangen werden. Er werd goed naar ons geluisterd en de betrokkenheid van Jochem en Anika is hartverwarmend. Wat hebben zij hart voor hun werk!

Het meest frappante vond ik dat Thomas na elke release ’s nachts doorsliep. Dat deed hij anders nooit! Gaandeweg het aantal releases namen de klachten af. Hij werd rustiger en sliep weer veel beter. Tuurlijk zijn er wel eens nachten dat het wat minder gaat. Maar dat zal elke jonge moeder herkennen.

Nu, na 4 releases, kan ik zeggen dat we ons vrolijke manneke weer terug hebben!

*********************

Al een lange tijd had ons zoontje van nu 2 onduidelijke klachten. Hij was vaak niet vrolijk, snel huilen, altijd sochtends en smiddags huilend wakker worden Hij zat volgens ons niet lekker in zijn vel. Maar geen duidelijke lichamelijke klachten dus ja, wat moet je dan. Je legt je er een beetje bij neer. Ook had hij een ‘achterstand’ met praten maar door zijn vele oorontstekingen was dat wel verklaarbaar. Daar maakten we ons ook niet ongerust over. Nadat hij slaapproblemen kreeg, wat hij nooit had gehad heb ik half januari contact gezocht met Anika. Voor mezelf was ik al eens bij haar geweest met goede ervaringen met nekklachten. We konden al snel terecht. Na de eerste release hadden we een heftige week, hij had last van driftbuien zoals ik ze nog niet had gezien maar was ook heel vrolijk. Ook zijn slaapproblemen waren gelijk na de eerste release weer verdwenen. Na de tweede release  merkten we al meer verschil, hij was steeds vaker vrolijk en ging ook praten. Iemand gaf aan, hij heeft weer een twinkeling in zijn ogen. Nu zijn we 4 releases verder en we hebben weer een vrolijk mannetje in huis. Wat een verschil. Hij zit goed in zijn vel, als hij valt dan is het niet gelijk huilen maar staat op en gaat verder. Ook begint hij goed te praten, is nieuwsgierig en gaat op ontdekking uit. Wij hebben weer een vrolijk ventje in huis!